Početna Pomoć Pretraga Kalendar Prijavljivanje Registracija
Stranice: 1 2 [3]
Autor Tema: Prikljucujem se Kingpin timu  (Pročitano 763 puta)
krajisnik
Punopravni član
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #30 poslato: 04.01.2010. 16:13 »

zasto nije dobar sto  laganiji float reel? po meni sto laganiji to bolji .Zasto svi tezimo da imamo sto laganije stapove??? pozdrav
Sačuvana

Vesko
Punopravni član
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil E-mail
« Odgovor #31 poslato: 04.01.2010. 19:48 »

"Sto laganiji to bolji", Prodajem J.W. Aerodex za $2500 ,mozda postoji float reel na trzistu laksa od nje ali ne verujem,ja menjao lagere (abec 3-abec 7),vrti se od jutra do sutra ,dobra jeste ali za float stapove do 11'5".Float reel mora imati odredjenu tezinu (posebno spulna, zato sam ja vec potrosio materijal za jednu od mojih float reel koje pravim zadnjih 8-9 meseci).Bez tezine nema dobrog balansa sa duzim stapovima(13'-15') i neces e dobiti dobar start-up, na drugu stranu teska spulna masina se vrti pola sata ali ne tako dobar start-up ali dobar balans za dugacke stapove.Na primer Spahr 4.5" koji ja i Brane imamo (10.9oz.),stavio sam ga na 15' GLX pecao pola dana i s obzirom na moje godine i fizicko stanje malo zamora ali nista strasno,sledeci put na isti stap stavljen gore pomenuti J.W.Aerodex i nakon 1-1.5 sat sam morao odmarati ruku svakih 30-45 min.Cisto moje zapazanje ili sto bi neki rekli "mojih 2cents".Ziveli!
Sačuvana

Tectan
Punopravni član
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil E-mail
« Odgovor #32 poslato: 05.01.2010. 11:02 »

Odlicna obzervacija Vele...!!!!!
Vaso, mislim da treba da uzmes istu masinu i stavis na par stapova razlicite duzine a i razlicite tezine i da pecas jedan izlazak i vidis da su razlike ogromne...Ljudi uzmu stap i masinu u ruke i kazu-uuu, ovo je potesko a new kontaju da je glavna fora balans i ne-umaranje prid duzem ribolovu...

Angling specialties, Spahr i dosta tih masina koje se ne prave u velikom broju (serijski) su izradjene teze ali su i ti materijali jaci u isto vrijeme...I njabolji za  14 ft+ stapove..

Jedna od caka je "upucavanje" reel seat-a na specificno mjesto da bi se dobio dobar / najbolji balans. Tu ti je Vele majstor ali to i kosta, pa ti sad vidi.. Cheesy

B
Sačuvana

krajisnik
Punopravni član
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #33 poslato: 05.01.2010. 12:12 »

Momci !Hvala vam mnogo na informacijama ! pozdrav 
Sačuvana

Stranice: 1 2 [3]
Štampaj
Prebaci se na: